Ontmoet Globrander Lonneke

We hebben het team van Globrands deze zomer versterkt met de komst van Lonneke van de Crommenacker. Om haar beter te leren kennen hebben we haar een aantal vragen gesteld…

Kun je iets vertellen over je achtergrond, studie en voorgaande ervaring?

In Brabant opgegroeid en voor studie nog zuidelijker gaan wonen om te beginnen aan de Hotelschool in Maastricht. Na mijn bachelor heb ik meegeholpen aan het opzetten van New Female Leaders, een organisatie die zich richt op vrouwelijk leiderschap. Hier heb ik mij op de operatie gericht, met name het marketing/social media gedeelte, de evenementen en podcasts. Een zeer leerzame ervaring die mij ook heeft geleerd dat we er zeker nog niet zijn in Nederland als het gaat om de gendergelijkheid, plus dat we toe zijn aan een nieuw soort leiderschap. In de tussentijd heb ik mijn marketing master in Barcelona afgerond en bij terugkomst gestart bij Wavemaker (WPP) als media executive.

Wat spreekt je aan van Globrands?  

Het open en vriendelijke karakter, werken met merken en erachter komen wat hen drijft en wat de strategie erachter is, de combinatie van klantcontact, strategie en creatie.

Welke talen spreek je?

Nederlands, Engels, Spaans en Frans

Wat zijn je hobby’s, favoriete bezigheden?

Hockeyen, hardlopen, creatief bezig zijn, fotografie, yoga, opruimen, op zoek gaan naar de beste borrelplanken in town

Wat wil je in je baan bij Globrands gaan leren, ontwikkelen of verbeteren?

Meer te weten komen over de strategieen achter een merk. Ook ben ik benieuwd hoe de visuele identiteit van een merk dit kan versterken. Daarnaast hoop ik me verder te ontwikkelen in het begeleiden van klanten en een waardevolle sparringspartner te kunnen zijn.

Waar ben jij goed in en wat zouden we echt van jou moeten benutten?

Voordat ik ergens aan begin probeer ik zoveel mogelijk info te verzamelen zodat er een zo  compleet mogelijk plaatje ontstaat waar op voortgeborduurd kan worden. Naast het doen van onderzoek heb ik een goed gevoel voor design.

Wat weet je van namen en merknamen? Al eens eerder in je leven, tijdens studie of werk voor iets een naam, tagline of titel bedacht? En was je daar tevreden over?

Vroeger maakte ik altijd websites en daarbij was het de kunst om een zo mooi mogelijke naam te bedenken. Als ik je zeg dat ‘Billions of milions’ en ‘Storage’ favoriet waren dan kun je concluderen dat de creativiteit daar nog wat te wensen overliet. Daarnaast heb ik in mijn studententijd voor business projecten en feestjes ook aardig wat namen en taglines bedacht.

Kun je een voorbeeld geven van een merknaam die jou aanspreekt, en wat jou aanspreekt aan die naam en het verhaal erachter?

Nike – dat komt denk ik omdat ik het totaalplaatje vind kloppen. De naam is kort en krachtig en betekent overwinning, wat passend is bij wat ze doen. Zowel het logo als design en campagnes zijn on point, een campagne die mij kippenvel bezorgde was ‘You can’t stop us’. Kortom, een naam kan mooi zijn maar het verhaal erachter en de visuele identiteit vind ik net zo belangrijk.

Is er een boek of film die je iedereen zou aanraden?

Boek: A new earth – Eckhart Tolle

En verder?

Ik kijk geen Netflix, Videoland of iets wat daar op lijkt. Wat ik dan doe? Een van mijn hobby’s of soms gewoon even helemaal niets.

Als niks kan mislukken wat zou je dan proberen?

  • Een taal ontwikkelen die iedereen, over de hele wereld, kan spreken zodat er nooit meer een taalbarriere is
  • Iets uitvinden waarmee we binnen enkele seconden op een andere plek kunnen zijn
  • Voor altijd de zon laten schijnen in Nederland
  • Een vet gebouw ontwerpen en inrichten met hierin een concept waar werk en ontspanning samen komen
  • Ervoor zorgen dat er niet meer gepest wordt door kinderen én volwassenen.
  • Tophockey spelen