Molblog Wat wint Albert Heijn met deze prijzenoorlog (volgens AH is het geen prijzenoorlog)

Albert Heijn gaat duizend artikelen blijvend in prijs verlagen. Molblog vraagt een aantal experts waarom zij denken dat Albert Heijn deze “nieuwe prijzenoorlog” aankondigt. Dat zijn Laurens Sloot (bijzonder hoogleraar retailmarketing aan de Rijksuniversiteit Groningen), Frank Quix, (Q and A), Rob Benjamens (Conclusion Architects) en Michael Dijkstra Taurel van Globrands.

Michael in dat artikel:

‘Albert Heijn blijft ondanks alle acties en kortingen een hoge prijsperceptie houden. Het is nu eenmaal een kwalitatief merk, dat door Jumbo al verder onder druk kwam te staan. Albert Heijn probeert dat te veranderen door enerzijds het AH-vreemde Euroshoppermerk meer naar zich toe te trekken door de rebranding naar AH Basic -waardoor het AH-merk een goedkopere uitstraling moet krijgen- terwijl anderzijds de acties elkaar sneller opvolgen.’

In de update die werd toegevoegd aan het artikel stelt Albert Heijn ook dat zij het zelf niet als een prijzenoorlog zien, maar een verbreding van het Basic-assortiment en het voortzetten van bestaande acties, zoals Hamsteren.