Mindshakes nu maand live

Mindshakes benadert journalistiek op een andere manier dan velen gewend zijn. Het is een gloednieuw online platform waarvoor Globrands de naam ontwikkelde (zie casebeschrijving).

Mindshakes is voor hoogopgeleide millennials. Dat zijn de mensen die rond de eeuwwisseling geboren zijn of later. Zij gaan anders om met de media dan daarvoor gebruikelijk was.

Wat is het verschil?

  • De nadruk ligt bij hen eerder op persoonlijke relevantie dan op actualiteit. Iets is interessant omdat het er op dat moment toe doet voor je eigen leven. Dat staat los van het laatste wereldnieuws.
  • Beeld is de kern, tekst is context.
  • Objectieve berichtgeving bestaat niet; betrokken berichtgeving wel. Geloofwaardig is berichtgeving waarin de verteller duidelijk is over het eigen standpunt ten aanzien van het onderwerp.

 

Geld zal met Mindshakes worden verdiend door partners gelegenheid te geven materiaal aan te leveren dat dezelfde status heeft als redactionele inhoud. Daar bestaat ook het verdachte woord ‘advertorial’ voor, maar dit model past natuurlijk wel bij het uitgangspunt van transparante, geëngageerde content.

Hieronder een paar voorbeelden die samen goed aangeven wat je van Mindshakes kan verwachten.