Globrands ontwikkelt naam WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Vandaag zijn op de locatie, waar hard gewerkt wordt aan de bouw van het nieuwe park in Emmen dat in 2016 wordt geopend, op spectaculaire wijze de naam en het logo onthuld.

Met het nieuwe concept onderscheidt het nieuwe park zich op alle fronten van bestaande dierentuinen en attractieparken in Europa.

In het nieuwe park wordt je ondergedompeld in de Wereld van IJzige Kou, de Wereld van Hete Droogte en de Wereld van Vochtige Warmte (werktitels). In de wel heel verschillende leefomgevingen kom je op allerlei manieren in in aanraking met de levende natuur en met menselijke culturen: van eten & drinken tot aan ambachten, muziek en dans.

lees hier onze beschrijving van deze case

Vandaag heeft Frankwin van Beers, directeur van Dierenpark Emmen, in Speelexpeditie Yucatán de naam van het nieuwe park bekend gemaakt aan de medewerkers van het park. De nieuwe naam is met enthousiasme ontvangen: onderscheidend, internationaal, uniek en het geeft precies aan, wat de bezoeker kan verwachten.

De naam en de beschrijvende zin is ontwikkeld door Globrands in Amsterdam, de leidende specialist in merknamen in Europa. Na een uitgebreid traject van creatieve ontwikkeling is voor de naam WILDLANDS gekozen, omdat die naam heel goed aangeeft wat de bijzondere aspecten van het nieuwe park zijn.

Het logo, ontwikkeld door Koeweiden Postma, heeft een krachtig design, dat met een nadrukkelijke rol voor ijsbeer en olifant de kern raakt van de beleving in WILDLANDS. Communicatiebureau Koeweiden Postma vond inspiratie bij MixCom Mediagroep voor het design van het logo.