Case: namenbeleid als manier om producten en diensten te structureren

Sectororganisaties kloppen vaak bij Globrands aan om door middel van naamgevingsbeleid blijvend structuur aan te brengen in hun proposities.

Zulke organisaties zijn altijd in beweging. Als je bijvoorbeeld het onderwijs, de zorg of een commerciële sector helpt om de dienstverlening te verbeteren en in te spelen op de laatste ontwikkelingen, moet je je eigen dienstverlening zelf ook voortdurend aanpassen. Je krijgt dan al snel een groot aanbod van producten en diensten, die elkaar deels overlappen en deels juist niet, zowel inhoudelijk als in termen van doelgroepen.

Wij ontwikkelen dan met de opdrachtgever een consistent beleid voor naamgeving, dat meteen zorgt voor een helder merkenbeleid.

Een goed voorbeeld is de opdracht die we uitvoerden voor de Sector Transport en Logistiek. Louis de Jong, adviseur marketing en communicatie zei over de samenwerking:

“Door kritische vragen te stellen kwam Globrands snel tot de kern van onze opdracht. Op basis hiervan heeft Globrands een praktische aanpak ontwikkeld. De consultants van Globrands bleven van het begin tot het eind betrokken en alles voldeed aan onze verwachting. De workshops waren effectief en doelgericht. Ik heb fijn samengewerkt met Globrands.”

Voor wie hier meer over wil weten, is er nu een casebeschrijving.