Brands in Motion 21 september 2022 | #4

Bestel hier kaarten bij Eventbrite

Globrands organiseert weer een Brands in Motion event en ditmaal in nauwe samenwerking met partner Novagraaf.

Brands In Motion 2022  | How your brand shapes the future
woensdag 21 september 2022 | vanaf 15:30 | Westerliefde Amsterdam

Met deze 4de editie van Brands in Motion willen wij weer een bijdrage leveren aan het verkrijgen en delen van kennis over nieuwe merk-gerelateerde ontwikkelingen.

Wat is er sinds de vorige editie van Brands in Motion allemaal veranderd? Hoe reageren we op nieuwe risico’s, weten we kansen te benutten?
Hoe en wanneer speel je daar met jouw merk op in? Wil en kun je met jouw merk positief bijdragen aan verandering?
Jouw merk is niet meer van jou, maar van je publiek. Hoe ga je daarmee om, ben je reactief of leeft jouw merk mee en loopt het voorop, zoals in de metaverse?
Hoe blijf je relevant en geloofwaardig? Wat gaat de metaverse voor je merk betekenen?

Als merkenbouwer, in welke sector dan ook, wil je bijblijven en ontwikkelingen op de voet volgen. Is jouw merk hier al aan toe en wat zet je wel of niet in voor jouw merkcommunicatie?
En vooral: waar is je doelgroep mee bezig en wat verwachten zij van jouw merk?

Als je ergens in stapt en investeert wil je het ook goed doen. Onze gastsprekers spreken vanuit kennis en ervaring, die ontwikkelingen in perspectief zet en je inspiratie voor jouw merk geeft.

Programma vanaf 15:30

Op woensdag 21 september 2022 delen deze merkprofessionals hun ideeën en ervaringen met ons:

Maaike van Urk – Allround specialist op het gebied van formats, series, films, games, events en merchandising (o.a. gewerkt bij Sony, Canal+, Endemol, Talpa en ITV)

Maarten Reijgersberg – Oprichter van RauwCC en Geestelijk vader van Esther Olofsson, Nederlands eerste échte virtuele influencer.

Jacco ter Schegget – CEO Publicis Groupe Belgium and Netherlands en LePub (dedicated Heineken bureau) – Global Client Lead Heineken

Daan Muntinga -Strategy Director bij Mensch, professor (UD) advertising & branding UvA

Deze inspirerende middag wordt afgesloten met heerlijke hapjes, drankjes en tijd om door te praten over deze onderwerpen!

Bestel hier kaarten bij Eventbrite

Over Brands In Motion

Brands in Motion is het jaarlijks kennisevent, waarmee Globrands een bijdrage wil leveren aan kennisontwikkeling voor professionals die zich met merken bezighouden. Om hen te inspireren met de nieuwste kennis en praktijkvoorbeelden op het gebied van strategie, communicatie, branding en merkbescherming. Deze keer samen met partner Novagraaf.

Globrands

Effectieve naamgeving, van een wereldwijde corporate merknaam tot een goed gekozen productaanduiding, is een waardevol strategisch communicatie-instrument als alle ingrediënten daarvoor aanwezig zijn: praktische vakkennis, relevante ervaring, strategisch inzicht, topcreativiteit, intensieve samenwerking met zowel externe experts als opdrachtgever en plezier in het werk.
Dat maakt Globrands als marktleider een veelgevraagd adviseur, zowel voor kleine eenvoudige vragen als voor complexe internationale branding en naamgevingprojecten. Samen met het Global Naming Network van 13 internationale partners en Novagraaf beschikken we over wereldwijde creatieve, culturele en intellectuele eigendoms-expertise.
In een open en professioneel netwerk waarin iedereen van elkaar leert, met één gezamenlijk doel: de beste naamgeving en verbal branding oplossing voor onze opdrachtgevers.

Locatie

De WesterLiefde ligt precies tussen het Centraal station en de A10-West en is zowel met het openbaar vervoer, als met de auto of de fiets gemakkelijk bereikbaar. Met de nabij gelegen Q-park Westergasfabriek beschikt de WesterLiefde ook over voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Wij stellen onze sprekers graag aan je voor:

Maaike van Urk – Allround specialist op het gebied van multimediale formats, series, films, games, events en merchandising (o.a. gewerkt bij Sony, Canal+, Endemol, Talpa en ITV)

Met ruim 25 jaar ervaring is Maaike een echte expert binnen de media, waarbij zij zich met name richt op de ontwikkeling en exploitatie van content in al zijn vormen. Van oorsprong juriste heeft zij zich, na jaren in-house te hebben gewerkt, als zelfstandige gevestigd bij The Media Rights Boutique.
Maaike zal vertellen over haar ervaringen met merken in de multimediale format wereld, zoals Big Brother en The Voice.

Maarten Reijgersberg – Oprichter van RauwCC en Geestelijk vader van Esther Olofsson, Nederlands eerste échte virtuele influencer.

Rasechte import Rotterdammer. Tegendenker en recht-door-zee. Afgestudeerd als beeldend kunstenaar aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.
Nu ondernemer en oprichter van RauwCC, het Rotterdamste creatief bureau van heel de wereld. Geestelijk vader van Esther Olofsson, Nederlands eerste échte virtuele influencer.
Maarten spreekt over trends in technologie en communicatie en hoe deze twee werelden elkaar kunnen versterken. Hij onderscheidt zich van trendwatchers door de trends met zijn team ook toe te passen in zijn bedrijfspraktijk. RauwCC helpt bedrijven hun corporate identity en content aan te passen aan nieuwe technologieën en media zoals NFT’s en de metaverse.

Jacco ter Schegget – CEO Publicis Groupe Belgium and Netherlands – Global Client Lead Heineken

Vanuit Amsterdam verantwoordelijk voor alle social kanalen van Heineken. Heineken Silver is een goed voorbeeld van de positionering en introductie van een nieuw merk in de metaverse. Het is marketing 3.0 met alles wat erbij komt kijken inclusief de off-line presentatie in de vorm van een glas.
Een inspirerende case met inspirerende insights voor jouw eigen (digitale) business transformatie uitdagingen.

Daan Muntinga – Strategy Director bij Mensch

Daan Muntinga werkt als strategy director by Mensch, daarvoor bij TBWA en XXS. Voor zijn overstap naar de dark side werkte hij als docent-onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij ook promoveerde. Hij schreef voor SWOCC rode boekjes over de toekomst van merken, en over merken meten.

Is er een toekomst voor merken? En zo ja, hoe ziet die toekomst eruit, wat zijn belangrijke ontwikkelingen? Om daar een (per definitie onvolledig) antwoord op te geven kijkt hij terug en vooruit aan de hand van Giep Franzen’s werk.

Brands In Motion kennisontwikkeling

Merken leven in een wereld van constante beweging. De ontwikkelingen op marketing en communicatiegebied volgen elkaar snel op en zijn nauwelijks goed bij te houden. De informatie is vaak versnipperd en onvolledig en het ontbreekt aan tijd om goed na te denken over wat bepaalde marktontwikkelingen voor het merk betekenen en waarin mee te gaan. Om aan die behoefte tegemoet te komen heeft Globrands het initiatief genomen om regelmatig discussies te organiseren over merkgerelateerde thema’s die bij hun klanten spelen. Die discussies, ontbijtsessies bij Globrands of bij een van hun klanten, geven inzicht in welke vraagstukken er spelen en waar men meer over zou willen weten. Zo nodig worden er andere klanten, bureaus of adviseurs bij betrokken, zodat de kwaliteit van de discussies hoog is en daadwerkelijk wat opleveren. Uiteindelijk komt daar een thema uit voort waarover een seminar wordt georganiseerd. Klanten stellen het meedenken van Globrands op prijs en Brands In Motion begint een naam als merkendenktank op te bouwen.

Seminars

De seminars zijn bedoeld om merkprofessionals te inspireren met de nieuwste kennis en praktijkvoorbeelden op het gebied van merkstrategie en communicatie.

Het eerste seminar, op proef en nog kleinschalig, was in bioscoop De Uitkijk in Amsterdam, met als thema ‘Hoe merken overtuigen.’   

Dat bleek aan te slaan en werd de basis voor Brands In Motion, gevolgd door diverse sessies en seminars. Als laatste in 2020 over dat wij dankzij artificial intelligence zien wat we willen zien en onze meningen worden bevestigd. Met sprekers als Arendo Joustra (hoofdredacteur EW over het verschil tussen betaald en onbetaald nieuws), Marieke de Ruyter de Wildt (van The New Fork over blockchain voor levensmiddelen), Matthijs Klinkert van Fabrique over hoe het merk kan helpen om filterbubbels te doorbreken etc.  

Seminar 2022

In deze onzekere wereld waarin veel mensen naar houvast zoeken, kunnen merken helpen. Dan moeten zij wel de moed hebben gedurfde acties te ondernemen en sterke standpunten in te nemen, in het besef dat daar ook de nodige kritiek op kan volgen. Want voordat merken beweren de wereld te redden, moeten ze eerst in hun eigen achtertuin kijken.

Op woensdag 21 september organiseert Globrands het seminar ‘How your brand shapes the future’ waarin op de nieuwste digitale en multimediale ontwikkelingen wordt ingegaan.

Voor vragen over dit event, mail naar Globrands: judith@globrands.com
of naar Novagraaf: s.steggehuis@novagraaf.com