Branding in de branding: (nu nog) By The Ocean We Unite

Als de werk-app volstroomt met berichten over wat voor “een fantastische dag!!!!!” het was, dan weet je dat je het goed hebt gedaan. Niet omdat Globrands nu heel moeilijk enthousiast te maken is, maar omdat het naast fantastisch met vijf uitroeptekens ook nog heel inspirerend, interessant, verhelderend én gezellig was.

Alle lof voor Karl, Fabienne en Maarten van – nu nog – By The Ocean We Unite. De ‘nu-nog’ cliffhanger laten we nog even bungelen, daarom eerst een korte introductie van dit trio. Over wat zij doen, waarom zij dat doen en wat wij met z’n allen gingen doen.

‘Awareness creëren voor het toenemende plastic in de oceaan’. Dat is het doel van de non-profit organisatie By The Ocean We Unite. Pioniers in plastic reduceren. Met een focus op de wereldwateren. Daarin nemen ze mensen mee: letterlijk, op zeilboten de oceaan op. En figuurlijk, door hun enthousiasme. Want op de vooraf bepaalde eindtijd, zaten wij nog halverwege het voorstelrondje.

Van kikkerdril tot nurdles, van plastic scheiden en verwerken, van belevenissen op zee en avonturen op conferenties, van alles is besproken. Dat komt doordat de organisatie alles aanpakt om mensen bewust te maken van wat zich in de plastic soep afspeelt en hoe we daar iets aan kunnen doen.

Ditmaal in de vorm van jutten. Op het strand van Zandvoort, op de meest verrassende zomerdag van het jaar. Na de omvangrijke introductie gingen we met de voeten in het zand. Plastic afval zoeken en opruimen. De Jut Tassen zat aardig vol, mede doordat jeugdige strandbezoekers gretig meehielpen in het verzamelen van plastic afval.

Aan de hand van de vangsten zijn doelen bepaald om het gebruik van plastic op ons kantoor te reduceren. Ook in onze hoofden is verheldering aangebracht. Wij hebben zeker wat van de middag oceaan-ambassadeur-zijn opgestoken en kunnen deze vorm van teambuilding aan iedereen aanraden.

Dan nog even terug naar die zeilboten. Want onder het motto ‘Sail for Science’ begeleiden deze pioniers expedities op de oceaan. Bedrijven kunnen mee aan boord, wetenschappers en mariene biologen doen onderzoek. Want op en onder water ligt de passie van deze strijders. Helaas zit daar nu een laag plastic overheen.

Volg de ontwikkelingen rondom By The Ocean we Unite op https://www.bytheoceanweunite.org.
Ook standjutten? Of mee op een expeditie? Neem contact op.

En zodra de nieuwe naam er is, laten we het weten!