Blik met ons terug op volgend jaar

some rights reserved by epSos.de http://www.flickr.com/photos/epsos/8336291941

Dankzij alle ondernemende opdrachtgevers was 2013 een leuk en enerverend jaar voor ons. Graag steken we met zijn allen de kaarsen aan en praten je even bij. We denken vanuit het perspectief van naamgevingbureau al vast een paar dingen over 2014 te kunnen zeggen.

Nederlandse ideeën blijven spannend

Heineken-torpNederland begint weer voorzichtig te bruisen en innovatie is nog steeds het antwoord op de crisis. Neem bijvoorbeeld The Sub, het nieuwe door Marc Newson ontworpen thuistap concept van Heineken. Je vult The Sub met Torps, 2-literpatronen van alle merken van het Heineken concern, van Moretti tot Affligem. Na de eerste launch in Frankrijk en Italië volgen andere landen in 2014. Een andere vernieuwing, Gamma KleurID, maakt het kiezen van kleuren leuker dan ooit. En het nieuw te bouwen Dierenpark Emmen, een van de grootste dierenparken van Europa, krijgt een totaal nieuw karakter: van dierentuin naar belevenispark. De naam wordt in 2014 bekend gemaakt. En vorige week lanceerde koningin Máxima InnovationQuarter, een nieuwe regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland waarin alle innoverende geesten van dat deel van Nederland worden samengebracht.

Ook helpen we, als partner in New Venture, start-ups graag bij het goed nadenken over hun naamgeving. Camiel gaf daar 2 workshops die zeer goed gewaardeerd werden.

Eindelijk! Online merken worden merken.

merknaam-spottaWat we daarmee bedoelen? Wie kijkt naar namen als Bulls & Birds voor de online modewinkel en Spotta voor het winkelaanbiedingenplatform, ziet dat de namen minder beschrijvend zijn, en meer onderscheidend dan oude online namen als Online.nl, Vliegtickets.nl en Bookings.com. Hetzelfde geldt voor Nextens, Reed Elseviers online fiscale platform dat dit jaar is gelanceerd. Dit past in een trend waarin het belang van specifieke zoekwoorden als marketinginstrument naar de achtergrond verdwijnt en content steeds meer vanuit merkbeleving wordt vormgegeven.

We nemen onze verzekering in eigen hand

IxorgEn dat doen we lean en mean in 2014. Het credo: niks te veel verzekeren. ixorg speelt daarop in met een spaarproduct waarmee je onverwachte tandheelkundige ingrepen kan financieren, ook al ben je minimaal verzekerd. En Interpolis heeft zijn aanbod aangescherpt met producten als ZonderMeer en ZekerVanJeZaak.

Globrands blijft aan zichzelf werken

slogans.nlShow, don’t tell. Dat gold al voor onze merknamen, maar nu ook voor onze site. Hij is dit jaar geüpdatet met als doel meer van onze projecten te laten zien. Maar we doen meer. Onze allerbeste vrienden hebben we uitgenodigd voor een romantische Lentedate op de gracht met zeepkistpresentaties en lekkere hapjes. Voor grote organisaties en fuserende bedrijven heeft Krista de NieuweNaamKaart gemaakt, een routekaart die op een leuke manier laat zien wat er bij naamgeving komt kijken als er verschillende partijen bij betrokken zijn. En het laatste nieuws: op dit moment is Slogans.nl live gegaan, het gloednieuwe Globrands blog over slogans.

Ons Global Naming Network met bureaus van Shanghai tot New York, Stockholm en Geneve is recent uitgebreid met een nieuwe partner in Seoul. Komend voorjaar mag Michael als voorzitter van de groep alle leden in Amsterdam ontvangen. En sinds een half jaar zijn wij, als deelnemer in de Brand Dialogue India Groep en met financiële steun van AgentschapNL, actief bij het opzetten van een bureau in Mumbai, waarvoor Tim recent een presentatie op een congres aldaar heeft gegeven.

Mooie tijden dus! We wensen jullie een gezellige kersttijd en een fijne jaarwisseling.

Tot snel weer,

Michael, Krista, Tim, Madeline, Daniëlle, Camiel, Nicole, Boudewijn, Misja en Geert